Resdag 289 – Kuching

Standard

Här i Kuching tar vi det fortfartande lugnare än lugnast. Typ. På min födelsedag var det dock fullt ös. Efter hjärtformad vattenmelonsfrukost blev det helkroppsmassage, kryssning på floden och god middag. Samt ett mindre värmeutslag. Vilket är lite ironiskt att jag fick det först nu efter nästan 9 månader i Asien. Dagen skulle avslutas med ett glas vin på en av barerna på vår gata. Vid grannbordet hittade vi två svenskar, Emely och Fredrik från Stockholm och de gjorde oss sällskap vid ett gräsbeklätt bord. Ett glas blev två. Och två blev plötsligt sju. Senare fick vi även sällskap av ett härligt par från Storbritannien och strax därefter hade vi visst druckit upp barens vita vin. När våra nya vänner inte pallade mer så drog vi vidare till en annan bar/disco en gata bort. Det var dock ett mindre bra beslut. Det var varmt och trångt som bara den och hade den där härliga doften av alkohol, svett och cigarettrök. Strax efter att vi fått de två ölen vi hade beställt så kom en australiensare fram till oss för att varna oss om att maffian var där den kvällen och att vi skulle ”mate, take it easy tonight, ‘kay?”. Tacksamma för det kloka tipset så drack vi lugnt upp våra öl och gick vidare till baren bredvid i hopp om att där skulle vara mindre trångt. Men nej. Istället fick vi tillbaka till det första trevliga baren där vi hade börjat kvällen. Där högg vi in på det röda vinet, traggade med ett par kineser och bartendern och vid tre-fyra-tiden gick vi hem och spenderade hela följande dagen med att vara sega. Ingen av oss var direkt bakis utan bara otroligt slitna. Är det åldern kanske? Eller ovanan att dricka alkohol?

_DSC4833 _DSC4837
_DSC4785

   Senare i veckan träffade vi Emely och Fredrik två gånger till. Då blev det grottbesök, sushi, biobesök och ett par drinkar innan det var dags för dom att bege sig hemåt till Stockholm igen.
_DSC5134
_DSC5104 _DSC4986

   Under tiden här i Kuching har vi återigen åkt till Semenggogh och kollat på orangutangerna. Vi var där i november-någon gång och sen dess har de fått ett nytt tillskott i den semi-vilda orangutang-familjen. Jag vet knappt hur jag ska beskriva den lille krabatens söthet, ni får helt enkelt själva begrunda den här på bilden nedan.

_DSC5440
_DSC5436

   Vid två tillfällen har vi åkt på båtturer i olika floder för att kolla på krokodiler. Båda gångerna hade vi turen på vår sida och sammanlagt fick vi se ca 15 stycken. Den minsta vi såg var knappt en meter och den största 3-3,5 meter lång. Det var en otroligt häftig känsla att sitta där i den lilla båten och plötsligt få se det där uråldriga fantastiska djuret komma kravlande genom träden för att glida ner till tryggheten i floden. Dessvärre går det ibland ganska snabbt och de är svåra att fånga på bild men vi lyckades i alla fall få några bra klipp på video. Under den första turen hade vi även turen att få beskåda näsapor, silverleaf-monkeys och delfiner. 

Snart är väntan över och på tisdag flyger vi tillbaka till Kuala Lumpur där vi väntar finbesök.

pusshaj!

 

DSC_0199
_DSC6065
DSC_0151

Annonser

2 responses »

  1. Åh, vilken söt liten krabat. Så häftigt att få se dem i sin naturliga miljö!
    Jösses vilken häftig grotta, ser helt overklig ut!
    Hoppas ni nu får det underbart med finbesöket!
    Var rädda om er!

    Pussar och kramar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s