Hejdå Fina Zeeland

Standard

Tiden här på Nya Zealand lider nu mot sitt slut. Vi har trivts förträffligt bra, främst de två månaderna på sydön men månaden här på nordön har inte varit fy skam den heller. Men samtidigt ser vi fram emot att komma tillbaka till Asien. Det finns ju trots allt en charm i röran och kaoset.
   Vi hade tidigare fått ett tips av en bilhandlare om att sätta upp lappar på backpackerställen om att vi ville sälja vår bil. Sagt och gjort och redan första dagen hade vi hittat vår köpare. Vi köpte bilen i Christchurch för ca 10000kr och sålde den i Auckland för 15000kr. Vi är ganska nöjda med den affären. Dessvärre blev vi då av med bilen två veckor tidigare och sen dess har vi bott i en liten stuga på en liten trevlig camping strax utanför stan. Under vår första helg här i Auckland hade campingen dock ingen stuga till oss – faktum var att ingen i hela stan hade ett rum ledigt. Eller jo, fannas fannas det ju men vi tyckte 2600 för ett rum per natt var lite magstarkt. Anledningen till att hela stan var fullbokad var dels pga någon stor cricket turnering (VM) samt att ‘Iminim’ (dvs Eminem) hade spelning. Så under den helgen sov vi i tält. Det gick mycket bättre än förväntat men gissa om det var skönt att efter tre nätter på marken lägga sig i en riktig säng.
Så de senaste två veckorna har vi mest hängt här vid poolen, läst våra böcker, smuttat på whiskey, badat en massa och ätit närproducerade och organiska hamburgare. Men vi har också under ett par dagar tagit oss in till centrum och bla traskat i Cornwall park, Auckland Domain och besökt Auckland Art Gallery.
   Nu är väskorna så gott som färdigpackade och vi (mest jag) ser framemot en snabbvisit i Singapore imorgon kväll innan vi flyger vidare till Bali och Lombok.

pusshaj

_DSC8819
_DSC8841 _DSC8791

DSC_0677

DSC_0700

DSC_0746 DSC_0759

DSC_0768

DSC_0770
_DSC8910
DSC_0755

Annonser

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s