Musselmåndag

Standard

Vi befinner oss fortfarande i den lilla staden Kaikoura. Efter att ha kört mellan många städer och platser på relativt kort tid har det varit skönt att vara på samma ställe en längre tid. Vi har lärt känna Kaikoura ganska bra – vi vet var maten är godast, var man ska åka för att titta på sälar och snart känner vi till stormarknaden New World som om det våre vår egna lokala Maxibutik. Vi har vandrat nästan alla de vandringsturer som finns här i området, så nästan varje dag har vi traskat ett par timmar i skog, uppför berg och genom dalar. I en mindre flod tog vi – jag, Johan och videokameran, ett varsitt uppfriskande dopp. Jag och Johan torkade i solen på bara ett par minuter medans kameran återhämtade sig först efter tre dagar.
DSC_1637 DSC_0098
DSC_2087 DSC_0773
Vi har fått önskemål om bild på vår bil. Såhär ser den ut. 🙂
DSC_1717 DSC_1524
DSC_1531
DSC_0028 DSC_0048
DCIM101GOPRO
I söndags besökte vi Kaikoira Farm Park – en gård där man får komma och hälsa på och mata djuren. Inte en chans att vi skulle besöka en vanlig djurpark – djur i bur är fel på oändligt många sätt och vi vill inte på någotvis stödja sådan verksamhet. På den här gården går djuren ‘fritt’ ute i stora hagar, de verkade lyckliga och såg välmående ut allihop. Direkt innanför grinden mötes vi av ett gäng höns med söta små kycklingar (Emilia, vad säger kycklingarna? 🙂 ), indiska löparankor, andra ankor och en ankmamma med tretton små ankungar hon försökte hålla reda på. Fåglarnas fågel, en manifik, ståltlig och otroligt vacker påfågel närmade sig lite försiktigt. Vår närvaro blev accepterad och han kom fram och åt ut min hand. Även om jag studerade påfågelsmönster nogrannt när jag målade min projektarbetspåfågel i skolan så blev jag ännu en gång imponerad och nästan förstummad av hans skönhet.
   Lite längre in i hagen träffade vi fler roliga ankor, två nyfikna hästar, en förvirrad hjort och två grismammor med sammanlagt ungefär 15 ungar som tulltade runt på gården. Hjorthonan var förvirrad för att hon var ensam hjort (för tillfället, hennes hjortman hade nyligen dött och nu letar de efter en hjortunge som hon kan adoptera) och tillsammans med alla de andra djuren – ankor, höns, hästar, åsnor, får, getter, grisar, lama, kalkoner, hundar och kaniner – som glatt traskade runt tillsammans hade hjorthonan tappat sin identitet och visste inte riktigt vad hon var för något. Hon umgicks mest med ankorna men kände ändå att hon inte passade in.
   Sötast på gården var den lilla kultingen  som fick en nysattack. Den lilla krabbaten hoppade till och skuttade lite bakåt i varje nysning.
   Efter att klappat alla djuren som ville bli klappade (mest klappsugen var en av åsnorna) så stannade vi kvar på gården en stund till och planerade vår egna lilla gård vi vill ha när vi kommer hem. Det enda vi egentligen kom fram till, eller snarare upprepade då vi sagt det innan, är att våra får, ankor och höns också ska få gå tillsammans fast i fruktträdgården. Där får de skugga och så kan de smaska på fallfrukten.

DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO

Igår var det musselmåndag. Vilket innebar att vi åt musslor och drack boysenbärcider.

Senare på kvällen igår fick vi tråkiga nyheter hemifrån. Min farmor har somnat in. Hon har varit dålig lite till och från den senaste tiden men nu slipper hon ha mer ont. Farfar och Tiger tog emot henne på andra sidan och nu sitter de säkert tillsammans någonstans och äter köttbullar i mängder – med jordgubbssylt så klart. 

Idag har det regnat hela dagen och vi har inte lämnat byggnaden. 

pusshaj.

DSC_1418 DSC_0096
DSC_1707

Annonser

2 responses »

 1. Härligt att höra från er! Det går inte att säga hur fina bilder ni tar, helt fantastiska!
  Saknar dig och skulle så gärna vilja träffa dig bara en timme eller så för att hinna krama dig och klappa på dig och sedan kan ni fortsätta er resa:)
  Jag sparar kramarna på hög här hemma tills ni kommer hem:)
  Ni verkar fortfarande ha det helt underbart, så skönt att ni har det bra.
  Var rädda om er och njut, upplev och utforska livet!
  Många pussar och kramar från oss!

 2. Hej Johan och Linda.
  Vilken fantastisk resa ni gör.
  Vi i Älmhult vill gratulera Johan på 30- årsdagen. Hipp. Hipp Hurra!!!
  Kramar från Eivor och Hasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s