Midsommarjul

Standard

To our romanian readers:
Buuuuuna! Ce faci? Dumnezeu iulie! Mi-e dor de tine. 

Julen firade vid Franz Josef-glaciären. Dock hade det lika gärna kunnat varit midsommar – det regnade ute och vi satt inne och drack vin. Vår julmat i år bestod av julhamburgare och julseafoodpasta. Under juldagen började molnen skingra sig men inte tillräckligt för att vi skulle kunna se glaciären. Istället begav vi oss en liten bit norrut till Fox-glaciären. Jodå efter en bit promenad så kunde vi se den. Sorgligt nog har den krympt och allt vi såg (förutom mängder med turister) vad en grå ishög. Vi beslöt oss för att gå tillbaka till bilen och köra vidare norrut.
DSC_0026
Nu befinner vi oss strax utanför staden Westport. Under turen hit har vi stannat flertalet gånger för att promenera långa rundor i skog, träsk och längs stränderna för att titta på fåglar och efter pingviner och sälar. Vi har sett svarta bajsande skarvar, fina paradise shelducks, sjungande parson birds och en fiskande vit häger.

DSC_0151
DSC_0177 DSC_0128
DSC_0244 DSC_0033
DSC_0131
DSC_0390 DSC_0122

   Innan vi körde mot glaciärerna tog vi ännu en tur till Milford sound, det hade regnat hela natten och under vägen dit fick vi se tusentals små och stora vattenfall som inte var där någon dag tidigare. När vi stannade till i väntan på att  köra in i en tunnel så landade en keafågel på bilen. Kea är en alpin papegoja som i sin natur är väldigt nyfiken. Deras fjäderdräkt är mörkgrön på utsidan men när de fäller ut sina vingar visar de upp en fantastiskt blandning av starka färger. De är också väldigt roliga, de låter som kattungar och busar och retas med varandra. Vi är glada att vi fick så dem så pass nära, en av dem var till och och med framme och nafsade Johan lite kärleksfullt i rumpan.

DSC_0085 - kopia
DSC_0051 DSC_0207

Under färden norrut tog vi oss ett bad i en av sjöarna. Johan frivilligt och jag något motvilligt. Vattnet var klart som glas och kallt som bara den. I denna delen av Nya Zeeland finns det mycket guld och vi vill påstå att de har bland de finaste stenarna som finns. Glimmerhalten i stenarna är hög och som gör att alla stenarna glittrar som guld allihopa. 

DSC_0224 DSC_0221
DSC_0339 

Nu har vädret ordnat upp sid och vi har haft strålande sol i flera dagar. Dessvärre kan sandflugorna vara lite besvärliga ibland men jag har hittat ett sätt så att de inte biter mig. Vi har även fått beskåda färgstarka och helt fantastiska solnedgångar och en stjärnhimmel med miljoners miljoners stjärnor. Nu är det frukost och utcheckning om tio minuter och Johan sover än så det blir inte mer skrivande idag – ni får njuta av våra bilder istället.

pusshaj!
DSC_0112
DSC_0116 DSC_0311
DSC_0252
DSC_0398 DSC_0315
DSC_0025
DSC_0041
DSC_0018
DSC_0096

Annonser

2 responses »

  1. Hej! det var riktigt fina bilder. Keorna, om det nu heter så i plural:) verkar vara riktigt sällskapliga. Det där att undvika sandflugor vill jag verkligen veta. På en av bilderna är Linda riktigt påpälsad; är det må hända sättet att slippa bli biten!
    ha det fortsatt fint! Kerstin

  2. Hej, jag gör ett försök till med kommentaren (den1:a kom tydligen inte in). Ville säga att det var riktigt fina bilder och de där Keorna verkar mysiga. Tycker också om att du löst sandflugornas framfart:) Påpälsad, eller…
    ha det fortsatt bra! Kerstin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s