Juljordbävning

Standard

Då vi har haft ett par aktier som har behövt lite extra tillsyn de senaste dagarna har vi tagit in på motell för att på så vis ha tillgång till nätet under kvällarna/nätterna. De senaste två dagarna har vi bott i en trevlig marklägenhet som hyrs ut av en trevlig tant. Alla här på Nya Zeeland är supertrevliga, glada och vänliga. De talar också en lite kul form av engelska, visst finns det en brittisk klang men dialekten är ändå väldigt annorlunda. Ett exempel är att de gärna byter ut sina ‘e’ mot ‘i’, Så istället för ‘seven’ och ‘ten’ säger de ‘sivin’ och ‘tin’. Nyzeeländarnas två favoritord är ‘kiwi’ och ‘awesome’. De kallar sig själva för ‘kiwis’ och ‘awesome’ uttalar de som ‘Åsum’ (precis som samhället) men för att få till det riktigt ordentligt så att det låter riktigt nyzeeländskt så testa håll för näsan och säg ‘Åsum’. 

Igår kväll kom det in ett ordentligt regnoväder med kraftiga vindar. Det var till och med lite mysigt att krypa ner i den sköna sängen, läsa bok och lyssna på regnsmattret. Några timmar senare vaknade jag av att Johan stod mellan väggen och min sida av sängen. Jag tyckte att han pratade osammanhängande och förstod inte vad han höll på med. Han drog i mig och sa att jag skulle gå upp och ställa mig hos honom intill väggen. Endast halvt vaken förstod jag ingenting. Sen sa han ett ord till och jag blev plötsligt klarvaken. Jordbävning.

Så gott som varje dag drabbas NZ av lätta till måttliga jordbävningar, oftast så små att de knappt märks. För att par dagar sen var det en större jordbävning en bit utanför kusten som uppgick till 6,2. Den skedde under natten, jag märkte inget med Johan som var vaken berättade om det på morgonen. Jordbävningen som var nu i natt uppgick endast 3,5 och vi stod tryckta mot väggen och lyssnade på huset som knakade lite svagt och på dånet som kom från ingenstans och överallt. Dånet och den lätta skakningen varade inte mer än kanske 30 sekunder men vi stod och lyssnade på tystnaden och stillheten lika länge innan vi gick och la oss igen. En liten stund senare kom ett dovt muller som sakta klingade av och som till sist dog ut. 

Om vi inte hörs innan julafton så vill vi önska alla nära och kära en riktigt god jul! Ta hand om varandra och ät lite tomtegröt för oss också.

pusshaj!
DSC_0864

Annonser

3 responses »

 1. Usch vad obehagligt, men jag antar att ni har koll på vad man ska göra om det skulle bli någon större jordbävning. Vi kommer sakna er på julafton men vi vet ju att ni har det bra på ert livs äventyr.
  God Jul på er oxå och var rädda om er!!!
  Puss och kram!

 2. Kändes inte roligt att ni fått vara med om jordbävning. Hoppas det var en engångsupplevelse, det finns ju annat roligare att uppleva. Fortsätt att vara rädda om varandra:)
  1000 kramar från mamma och pappa

 3. En riktigt god jul från oss här i älmhult, Maria, Kalle, Astrid, Svea, Eivor, Hasse, Kerstin och Lasse och farfar Pelle som vi varit och hälsat på. Tänker på er. Kramar

  Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s