Tidigt julklapp – Helikoptertur!!!

Standard

Nu befinner vi oss i staden Te Anau. Den kända vandringsturen Kepler Track besökte vi för ett par dagar sen. Då gick vi bara ett par timmar i den härligt gröna skogen. Dessvärre fick vi inte se någon kiwi men vi fick njuta härlig fågelsång från diverse småfåglar.
DSC_0620
DSC_0616 DSC_0543
DSC_0508 DSC_0569

Både idag och igår körde vi mot Milford Sound. Från Te Anau till Milford är det ca 12 mil och beräknas ta två timmar att köra. Eftersom naturen här är så fin, vilket leder till att vi måste stanna ganska ofta för att dokumentera fåglar, blommor och vyer så tog det oss nio timmar – att komma halvvägs. I förmiddags gjorde vi ett nytt försök och denna gången lyckades vi ta oss ända fram.
DSC_0730
DSC_0661 DSC_0659
DSC_0433
DSC_0771
   Väl framme gav vi varandra en tidig julklapp – en helikoptertur över fjordarna vid Milford Sound. Under uppstigningen kittlade det i våra magar och vi satt där bak och stirrade ut genom ett varsitt fönster och såg hur träden, husen och vägarna blev mindre och mindre medans bergen blev större och större. Vi landade högt uppe på en bergtopp och fick gå ut och beundra utsikten. Under flygturen tillbaka fick vi sitta där fram tillsammans med piloten. När piloten svängde kändes det som att åka berg-och-dal-bana. När vi flög över bergtopparna, och det blev ett plötsligt stup när vi kom över absoluta toppen, påminde det om simulatorn på Liseberg. Uppe från luften fick vi finfin utsikt och en bra överblick över Milford Sound och vi är glada att vi valde att ta en helikoptertur istället för båttur. Johan fick blodad tand, han vill åka mer helikopter och överväger att ta ”helikopterkörkort” samt att skaffa sig en helikopter. Vi får se hur det blir med det. 🙂
DSC_0091
DSC_0121 DSC_0095
DSC_0139

Under vägen tillbaka till Te Anau stannade vi till ännu ett par gånger. Bland annat stannade vi vid ett flertal mindre eller större vattenfall. Vi ett av dem tog Johan sig ett iskallt bad. Det kallaste badet han någonsin tagit. Som vi alla vet, gillar Johan bada och inte ens iskallt vatten kan stoppa honom. Själv nöjde jag mig med att vada över den lilla floden. Det var det kallaste vattnet jag någonsin träffat på. Fötterna domnade inte av utan det kändes som att det iskalla vattnet på något vis trängde sig in till benmärgen. Smätran kändes i hela kroppen och det var nästan så att det inte gick att röra sig. I luften var det dock varmt och skönt och väl uppe ur vattnet tog det en stund innan smärtan försvann och det gick att röra sig igen.

   Efter sina tre (!) iskalla bad började Johan kasta sten. Då kom han att tänka på John-John och beslöt sig för att kasta en sten för honom. 🙂 

pusshaj!

DSC_0248
DSC_0213 DSC_0224
DSC_0008

Annonser

One response »

  1. Ofattbart vackra bilder, kan bara drömma om hur det ser ut i verkligheten!
    Så häftigt med helikopter åkturen, kittlar i magen bara man tittar på bilderna:)
    Var rädda om er!

    Puss o Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s