Fina Zeeland

Standard

Vi försöker att undvika använda ord som; underbart, fantastiskt och fint men här är underbart fantastiskt fint!

DSC_0877

Redan första dagen i Christchurch brände vi våra näsor vilket lett till att vi båda fjällar och är lite extra känsliga för solen just nu. Turligt nog, med tanke på näsorna, har vi haft lite otur med vädret, det har småregnat, molnigt och sol om vart annat. I morse vaknade vi till strålande solsken och jag gick på stranden i shorts och linne. Johan tog sig även en dopp i det gröna havet medans jag satt på en trädstam och tittade på – det var alldeles för kallt för min smak. Strax efter badet när vi satt i bilen, redo för att åka vidare, såg jag något röra sig i ögonvrån. En halv sekund senare skriker jag till Johan: ”DELFINER!”. Vi greppade en varsin kamera och hoppade snabbt ut ur bilen. Det var första gången gången för mig och andra för Johan, att få se ”riktiga” och vilda delfiner. Det var en grupp Hector’s dolphins, de ser ungefär ut som små späckhuggare och är en av de minsta och ovanligaste delfinerna i världen – så vi hade verkligen tur att få se dem idag. 

DSC_0040
DSC_0013

Igår kväll besökte vi en 170 miljoner gammal förstenad skog. Skog och skog, det var ett kustområde med ”stenstubbar” som en gång i tiden hade varit träd. Här och var kunde vi se att stenarna påminde om träd med något som var betydligt med spännande var de yellow-eyed-pinguins som kom upp ut vattnet, tvättade sig noga och väl samt värmde sig i solen innan de begav sig in i buskarna och snåren till sina ungar. Samtidigt som vi beskådade en av de finaste och färgstarkaste solnedgångarna vi någonsin sett blev vi ”underhållna” av pingvinerna, de gjorde alltså sina vanliga pingvinsaker och lät oss se på. 

DSC_1021 DSC_1071
DSC_1155
Vid två tillfällen har vi även fått beskåda sjölejon. Sjölejon ser ut ungefär som sälar fast de är mycket större. Dock är de som sälar – de gillar chilla på stranden och leka i vattnet. Vi har även traskat i en skog, det var en underbart fantastiskt fin skog. Den påminde lite om blandskogen hemma i Skåne fast denna är mycket grönare och har inslag av djungel så som palmer och lianer samt ormbunkar nästan lika höga som mig, dvs 160cm.
DSC_0849
DSC_0744 DSC_0766
DSC_0468 DSC_0737
DSC_0219
DSC_0113

Denna sista bild är från Johan till Kerstin.
Varje dag har vi träffat på svarta strandskator och Johan har fått till en bild som han tror kan vara en potentiell vinnare av den prestigefyllda Florafototävlingen.DSC_1135

Nu i eftermiddag var himlen täckt av gråa trista moln och vi bestämde oss för att ta in på ett motell. Bilden vi har av motell (den från amerikanska filmer) har ingenting gemensamt med de Nyzeeländska motellen. De motell vi sett än så länge har alla varit i klass med suiten vi bodde i i Kuala Lumpur. Efter en varm dusch så ska vi nu ligga i sängen och kolla på film resten av kvällen. Imorgon kör vi vidare mot Fiordland. 🙂 

pusshaj!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s