en månad på Tioman

Standard

Igår tog vi en tur i djungeln, upp längs en av floderna. Det var riktigt varmt så det var skönt och svalkande att gå där med fötterna i vattnet. Det mest spännande vi hittade under vår tur var en stor pytonorm som låg ihoprullad på en gren och sov med öppna ögon. Tydligen har ormar inga ögonlock. Solen glittrade fint i ormens fjäll och alla möjliga färger blev synliga.

DSC_0353
DSC_0359
DSC_0363 DSC_0275DSC_0287

För någon dag sen kom ett stort men lite blygt åskoväder. Det blixtrade som bara den men några knallar eller muller blev det inte. Vi stannade ute lite extra den kvällen och beundrade åskan. Johan stannade ute halva natten och fick till massor med härliga bilder.

DSC_0249
DSC_0183 DSC_0204

Plötsligt har vi varit här i en hel månad. Och vi hade kunnat stanna en månad till om det inte var för biljetterna till Nya Zeeland som redan är införskaffade. Men tiden här på ön är inte riktigt slut än, innan vi åker härifrån ska vi bo hos Charlie på sköldpaddscentret i en vecka. Efter att vi checkat ut från Paradise och stationerat oss i Johans gamla rum här på centret gick vi ner till stranden för att ta ett dopp. Det var mycket liv och rörelse på stranden idag, under vårt bad såg vi en person som tog en strandpromenad. Strax därefter flög en kungsfiskare förbi. Tidagre under dagen såg vi även två franska backpackers gå förbi. Att de franska hörde vi och att det var backpackers såg vi på deras byxor. Av någon anledning har så gott som alla backpackers likadana mönstrade och hängiga byxor. Men frågan är varför? Varför har alla backpackers likadana byxor?

pusshaj!
DSC_0402

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s