Kota Kinabalu

Standard

Efter ett par dagars slappande i Cebu åkte vi till Lasses favoritstad – Kota Kinabalu. Johan har varit i staden ett par gånger förut men som allt annat här i Asien så var det första gången för mig. Vi hade egentligen bara tänkt stanna till i KK två nätter men varje dag hittade vi fler saker vi ville göra och det slutade med att vi var där ungefär en vecka. Våtmarksområdet som ligger stax utanför staden besökte vi två gånger (Johan tre, jag tyckte att två gånger var tillräckligt). Johan hade läst om det här området på nätet där en besökare hade skrivit att ett besök var bortkastad tid, vilket ingen av oss höll med om. Vi såg en massa djur på direkten, först mötte vi en kattmamma med sina tre ungar som troget kom springande när hon kallade på dem och strax därefter lite längre in i mangroveträsket såg och hörde vi ett dussintal olika fåglar, små ödlor och mängder med olika krabbor. Under vårt första besök fick vi se ett par olika hägrar, tre sorters kungsfiskare och en liten varan.

DSC_0073 DSC_0120

   Vi lyxade till vår tillvaro med en dykardag. Vädret var lite sådär den dagen så sikten under vattnet var inte längre än 5-6 meter men det var ändå härligt att dyka igen. Mest såg vi häftiga koraller, diverse småfiskar samt en stenfisk. Under tredje och sista dyket fick vi äran att få hälsa på en stor sköldpadda. Precis som när vi dök med rävhajarna såg vi först en mörk skugga i vattnet men i stället för en stor haj var det en stor sköldpadda som uppenbarade sig. Med stor så menar jag att den var ungefär så stor som Jonnas soffbord (Ikeas Lackbord, modell större). Jag blev så glad att jag klappade händerna.
   Innan vi lämnade KK åkte vi på en båtfärd på en flod och fick beskåda de rumpnisseliknande näsaporna och de fantastiska eldflugorna. 

 

DSC_0321DSC_0347

 pusshaj!

Annonser

2 responses »

  1. LINDA!! Jag är så jävla avundsjuk!! Men jag unnar dig allt så sjukt mycket!! Njut njut njut och fortsätt skriva och lägga upp bilder ❤
    Puss haj

  2. Åh, vad härligt att höra från er igen, har gått några dagar så jag började bli lite orolig men hörde att du hade varit i kontakt med andra i familjen så då lugnade jag mig lite:)
    Ser framför mig hur du ler och försöker klappa händerna under vatten och kan inte hålla mig för skratt:)
    Puss och kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s