Snabbvisit i Hong Kong

Standard

Efter att relativt smärtfritt lyckats checka ut begav vi oss till Hong Kong. Direkt märkte vi att britterna varit där. Alla vi träffade pratade engelska (dock inte med brittisk dialekt) och det var lite av en lättnad. Allt blev så mycket lättare när vi både kunde göra oss förstådda och förstod vad andra sa. Andra brittiska spår var dubbeldeckarbussarna, vänstertrafiken och andra bilar som hade ett brittiskt utseende. Vårt hotell, Best Western Causewaybay, hittade vår chaufför utan några större problem. Hotellet var inrett i högglans svart och guld vilket blev en väldigt tydligt kontrast till bakgatan med dess nedgångna lägenhetshus. Det visade sig att hotellet bara låg ett par minuter från Times Square (Hong Kongs största galleri), där inne gick vi nästan vilse och köpte en varsin fin men dyr hamburgare från ett steakhouse. På kvällen var vi uppe på hotellets takterass, tog oss ett litet dopp i poolen och beundrade utsikten.

Dagen efter tog vi en taxi till Tai Tam, ett super stort naturreservat. Där spenderade vi så gott som hela dagen med att traska runt och titta på den djungelliknande skogen. Vi träffade på de första vilda djuren för denna resan. Det första vi såg var en grupp på 10-12 sköldpaddor som chillade under en bro. Senare såg vi fjärilar stora som småfåglarna hemma och småfåglar små som fjärilarna hemma. Vi såg och hörde ett gäng örnar som lekte högt ovanför bergen. Vi såg även ett par goldenwebbspiders som med sida ben var nästan lika stora som min hand.

Tidigt tidigt dagen efter vårt naturreservatäventyr åkte vi tillbaka till flygplatsen för åka vidare mot Filippinerna och Manila.

Pusshaj!

Annonser

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s